INSTRUCTIE

 

 

Op dit moment is er 1 instructeur, die ook alle muziek schrijft:  Carlo de Groff


Carlo is op 6 jarige leeftijd begonnen als snaredrummer bij de het toenmalige korps "The Arno's"  Een groep die niet meer bestaat. Na enkele jaren stapte hij over naar de drumband van de lokale harmonievereniging "De Vereenigde Vrienden". 


Op 14-15 jarige leeftijd ontstak het showband virus bij hem, toen hij de "Beatrixband" uit Hilversum zag optreden. Hij werd toen lid van Showband "Irene" uit Terneuzen, waar hij een jaar Xylophone speelde. In die periode is hij ook de Muziekacademie in Eeklo (B) gaan volgen en kreeg daar les van Rudy Steyaert. Hij volgde daar de klassieke op;leiding, wat ondermeer inhield dat men alle slagwerkinstrumenten moest bespelen, van drumstel tot pauken en van snaredrum tot vibraphone.


Daar Rudy Steyaert ook instructeur was bij Showband "Axel" (wat in die tijd echt een topkorps was), werd al snel de overstap gemaakt van showband "Irene" naar Showband "Axel" waar hij snaredrum ging spelen. 


Na 2 jaar werd de overstap weer gemaakt naar Showband "The Arno's" om daar de melodische sectie op te helpen zetten. Hij speelde daar Marching Bells. Na wat spanningen daar vertrok de helft van de leden om een nieuw korps op te richten. Dit werd in september 1985 gedaan en Showband "SAS" was geboren. Hij heeft daar een kleine 20 jaar deel uitgemaakt van het instructie-team en het bestuur en het ;lukte om een startend korps zo op te bouwen zodat in 2002 en 2003 deel werd genom,en aan de wedstrijden van DCH (4e plaats Finals) en DCE (7e plaats Finals). 


Medio 2011 is hij gestopt bij Showband "SAS:  en heeft in de afgelopen jaren nog gespeeld bij slagwerkgroep "The Next Formation", Showkorps "WIK" (B) en Showband "Jong Holland". Tevens heeft hij nog een paar maanden geholpen bij Showband "Explosion"  bij de voorbereidingen naar deelname bij Vlamo.

Carlo bij Showkorps WIK

The Next Formation